مصاحبه اختصاصی با مهندس خسروجردی در خصوص نحوه پایه گذاری روابط اقتصادی با قاره آفریقا و پیشینه تجارت در تاریخ معاصر :
اگر چه آفریقا امروز تا حدودی برای فعالان اقتصادی شناخته شده می باشد ؛ اما درگذشته بدینصورت نبود و تعدادی از سفرا ؛ مقامات و شخصیتهای کشورمان با حضور درآفریقا و انجام فعالیتهای سیاسی و فرهنگی به نقش حضور اقتصادی در این قاره پی یردند .
مهندس حسن خسروجردی از نخستین بازرگانان ایرانی در سه دهه گذشته در آفریقا می باشد که جزییات فعالیت خودرا در مصاحبه اختصاصی چنین عنوان کرده اند :"بعضی از ایرانی ها که میخواستند به به اروپا و آمريكا سفر کنند ازطریق کشورهای آفریقایی سفر میکردند بعضی ازآنها كه موقعيت آفريقا را انتخاب مي كردند ،در همانجا مقيم مي شدند و در این کشورها می ماندند ، یک دسته از ایرانی ها بعد از سفر رهبر معظم انقلاب که در آنزمان در سمت ریاست جمهوری بودند؛ به کشور تانزانیا سفر کردند؛ فعالیت خود را در دارالسلام شروع نمودند .
بطور کلی مجموعه فعالیتهاي ايرانيان درآفریقا نیز از همین تاریخ به بعد شروع شد . ریس شورای همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا با اشاره به تجارب خود در قاره آفریقا افزودند:" به 27 کشور افریقایی زمینی سفر کرده ام و در خلال این سفرها 150 سوال طرح کردم وجواب های سوال را از مردم ، دولت مردان ، کسبه می پرسیدم و برای مقامات اقتصادي كشور و از جمله اتاق بازرگانی ارسال میکردم .تقریبا جامع ترین اطلاعاتی که از اين جواب ها جمع آوری شده وجود داشت و حدود 5 سال طول کشید. در اين نامه ها گزارش توجیهی اقتصادی و بازرگانی كشورهای آفریقایی و كالاهاي مورد نياز جهت واردات و صادات را تدوین کرده بودم .
مهندس خسروجردی با ذکر پیشینه بازرگانی ایران و آفریقا افزوند :" بسیاری از این پروژه های انجام شده در آفریقا را با مشارکت و مشاوره به سرانجام رساندیم و بعنوان نمونه از بنده درخواست شد تا در تكمیل و راه اندازی کارخانه کاشی و تحويل دولت تانزانيا اقدام نمایم و در پروژه های گاز، راه اندازی تابلوفرش فروشی ،رستوران ، فروشگاه های زنجیره ای در چندین کشور مشارکت و سرمایه گذاری انجام شد و که بسیاری از ایرانی ها هم در این پروژه هاحضور داشتند و در آن فعالیت میکردند. ایشان خاطر نشان کردند کارخانه کاشی که در یکی از شهرهای تانزانیا نیمه کاره بوده و دولت خواستار تکمیل این کارخانه نیمه کاره بود که از بنده خواست شده آنرا تکمیل کنیم ، این کارخانه راه اندازی شد و به دولت تانزانیا تحویل داده شد . فروشگاه های ایرانی که در شهر زنگبار و دارالسلام فعال شد ؛آنها تقریبا کالای مختلف ایرانی را عرضه مي كردند.
همچنین در خصوص پروژه های گازی درآفریقا پروژه گاز : ایران گاز دركشور سودان و میهن گاز تانزانیا از دیگر پروژه های مهم در بخش اقتصادی می باشد كه در مصاحبه بعدی با روابط عمومی و اموربین الملل توضيحات بيشتري ارايه خواهد شد.
-با تشکر از متصدی دبیرخانه شورا خانم دامرودی که در تایپ اولیه مصاحبه ما را یاری نمودند .
@iaecc